2010. június 22., kedd

Sarah Jane kalandjai [HUN]


Ahogy látjátok, volt már szó a Doctor Who című nagyszerű angol sorozatról. Mint ahogy TimeLady is említette, eddig két melléksorozat, spin-off vált ki belőle. Most az egyikről, a Sarah Jane kalandjairól (The Sarah Jane Adventures) fogok írni. Ez egy fiatalok számára készült, de véleményem szerint idősebbeknek is élvezhető műsor. Ezt is a BBC sugározza, Magyarországon a Cartoon Network műsorára került először, de úgy tudom, mostanában a TV2 is adja vasárnap délelőttönként (következő rész 2010. június 27. 9:20). Eddig három évad jelent meg, két évadot adtak magyar csatornákon. A negyedik évad forgatása már elkezdődött, ősszel kerül a BBC-n adásba, valamint tervben van az ötödik évad is.
Sarah Jane Smith a főszereplője a történeteknek, aki hosszú ideig volt társa a harmadik és negyedik Doktornak. Amikor nem utazhatott tovább a Doktorral, mélyen elszomorodott, hiszen hogyan élhetne tovább a szürke hétköznapokban azok után, amiket látott, átélt. De rájött, hogy nem is kell hosszú utakat megtennie, az izgalmak elé jönnek, csak nyitva kell tartania a szemét. Oknyomozó újságírónőként ez nem is nehéz számára, és könnyen a közelébe tud férkőzni az eseményeknek. Magányos ténykedései ideje lejár, amikor a szomszédjába költözik Maria Jackson az édesapjával, és meglátja, amint egy földönkívüli lénynek segít hazajutnia. Csatlakozik még hozzájuk Maria iskolatársa, Clyde is, Maria iskolatársa, valamint Luke, Sarah Jane örökbefogadott fia, aki szintén földönkívüliek áldozata volt, és a kis csapat segítségével szabadult meg. Idő közben Maria apja is részese lesz a történteknek.Sajnos, a második évadban Maria a családjával az Egyesült Államokba költözik, viszont a fiúk új társra akadnak Rani Chandra személyében, akinek az édesapja történetesen az új iskolaigazgató. Ebből sok humoros helyzet alakul.
Sarah Jane nagyszerű társa még K-9, a robotkutya, aki anno a Doktor hű kutyája volt, és akit rábízott Sarah Jane gondjaira, valamint Mr. Smith, a mesterséges intelligenciával rendelkező szuperszámítógép, aki szintén a techniai hátteret adja K-9 mellett. Ahogy a Doktornak a szónikus csavarhúzó az egyik kedvenc "fegyvere", úgy Sarah Jane-nek a szónikus rúzs. Sok bajból sikerül a segítségével megszabadulniuk.
Kis csapatunk folyton a föld megmentésén fáradozik földönkívüliekkel küzdve, persze úgy, hogy nem beszélhet erről senkinek. Néha éppen a földönkívüliek megsegítése a cél. Egyik részből sem hiányzik az izgalom, és mivel minden történet két epizódon keresztül nyeri el a végkifejletet, így mindig feszülten várjuk a következő részt.
A hivatalos oldalt itt találjátok: http://www.bbc.co.uk/cbbc/sja/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése